Langkah Mudah untuk Membuat Japanese Crab Cream Croquettes 🦀📍🇯🇵 Anti Gagal
Masih mencari resipi krim udang Jepun yang menjadikan Ngiler unik? Cara membuat kroket krim Jepun yang lazat dalam satu hari Ramai pengguna di sekeliling kita sedang mencari kali ini, mungkin salah seorang rakan mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk melihat maklumat visual sebagai contoh. Nah, kali ini saya akan memberitahu anda langkah demi langkah untuk membuat kroket Jepun yang sangat lazat dengan krim, supaya ia benar-benar sukar dan mudah. Dalam kes rawatan yang salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan և biasanya tidak menyenangkan. Walau bagaimanapun, kroket udang karang Jepun yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.
Rasa kroket Jepun dipengaruhi oleh banyak faktor, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara penyediaan dan hidangan. Jika anda ingin membuat kroket Jepun yang lazat dengan krim di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu cara melakukannya, hidangan ini boleh menjadi sangat unik. Di bawah ini kami membentangkan gambar kroket Jepun dengan krim, anda boleh mendapatkan idea.
Bilangan hidangan untuk membuat kroket dengan kroket Jepun ialah 2 (4 kroket). Jadi pastikan sekeping ini cukup untuk diberikan kepada anda, orang tersayang.
Di samping itu, anggaran masa untuk membuat kroket Jepun dengan krim adalah kira-kira 40 minit.
Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal untuk membuat kroket krim ketam Jepun siap sedia. Anda boleh membuat kroket dengan krim Jepun dengan 11 jenis bahan 7 dalam 7 peringkat penyediaan. Bagaimana untuk menyediakan.
Jika anda suka udang karang atau daging ketam, cuba buat kroket berkrim yang rangup ini. Di Jepun, ia biasanya dihidangkan di restoran keluarga lama. Ia boleh digunakan sebagai hidangan utama untuk makan malam, Kanak-kanak boleh membawanya ke sekolah dengan kotak senget mereka. Profil #cpp:
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat kroket Jepun.
- 20 g mentega lemak
- 25 gram tepung
- 180 ml susu
- 1/2 sudu teh serbuk
- Garam dan lada sulah secukup rasa
- 100 g udang atau daging udang
- Goreng sebelum digoreng
- un:
- telur
- Serbuk roti
- goreng dalam minyak
Cara membuat udang karang dari udang karang Jepun
- Panaskan kuali dengan api perlahan և masukkan mentega.
- Masukkan tepung նել gaul rata. Apabila semuanya sebati, masukkan 1/3 daripada susu առնում gaul rata dengan sudu. Masukkan baki susu secara beransur-ansur և dapatkan krim putih. Masukkan garam, lada sulah dan bahan serbuk.
- Potong daging ketam dan gaulkan dengan sos putih. Jika anda menggunakan udang karang asli dalam tin, tambah jus udang.
- Apabila cecair sejat, և sos putih cukup pekat, tutup api. Tunggu sehingga api padam, boleh juga simpan di dalam peti ais lebih kurang 30 minit (proses ini menjadikan sos putih kurang melekit, menjadikan telur lebih ringan).
- Selepas beku, bahagikan jisim kepada 4 bahagian dan berikan rupa kroket. (Anda boleh membuat kepingan kecil untuk ruang makan).
- Sediakan 3 hidangan berasingan daripada tepung, telur և serbuk roti. Celupkan setiap keping kroket ke dalam tepung dahulu, kemudian ke dalam telur yang telah dipukul և di hujungnya ke dalam serbuk roti sehingga bertutup.
- Panaskan minyak sayuran kepada kira-kira 160 ° C և goreng coquettes sehingga kemerah-merahan: garing. Semasa menggoreng, cuba jangan sentuh kroket. Balikkan sekali sahaja. Selamat menikmati!
Bagaimana: mudah dibaca? Cara membuat kroket Jepun dengan krim, yang boleh dibuat di rumah. Saya harap anda dapati ia berguna dan menarik