Langkah Mudah untuk Membuat Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin yang Sempurna
Saya masih mencari inspirasi! Resepi roti madu sos karamel masin memang unik dan sedap, resepi roti madu sos karamel masin sedang dicari oleh orang sekeliling, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Ibu muda menggunakan Internet pada telefon pintar, sebagai contoh, untuk melihat maklumat tentang imej. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara membuat roti putih madu dengan sos karamel masin supaya tidak terlalu susah malah susah juga. Jika dilakukan salah, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan; sebenarnya, selalunya tak seronok. Sudah tentu, roti dengan sos karamel masin dan madu harus mempunyai rasa: ia boleh merangsang selera makan.
Kualiti roti sarang lebah dengan sos karamel masin lebih kurang dipengaruhi oleh banyak perkara, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, kaedah pemprosesan dan persembahan. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat roti putih yang lazat dengan sos karamel masin dan madu di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu helah ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar roti dengan sos karamel masin yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Bilangan hidangan membuat roti dengan madu dengan sos karamel masin - 11. Jadi pastikan ini cukup untuk diberikan kepada anda, orang tersayang.
Di samping itu, masa yang diperlukan untuk memasak roti dengan madu dalam sos karamel masin dianggarkan kira-kira dua jam.
Nah, kali ini, cuba buat roti masin madu di rumah dengan sos karamel masin. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu tubuh anda kekal sihat sekeluarga. Roti berasaskan madu boleh dibuat dengan sos karamel masin menggunakan 22 jenis bahan, 5 5 peringkat penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Sebelum ini ada resepi Roti Sarang Lipa dengan sos krim. Hari ni Mae nak share resepi Roti Sarang Lipa tapi dengan sos karamel masin atau sos karamel masin. Rasa roti putih lembut digabungkan dengan sos karamel yang mempunyai rasa masin-manis. Hmm! Semoga dia tidak dapat meramalkan bila dia akan dapat menghentikan senaman ini pada gusinya #goldenapron2020
Bahan-bahan Rempah untuk roti dengan sos karamel masin dan madu.
- roti sel
- 1 sudu teh garam merah jambu Himalaya
- 230 gram air
- 500 gram tepung berprotein tinggi @ tepung roti faiza
- 50 gram minyak sayuran
- 30 gram mentega (kalau nak ganti marjerin)
- Telur kelas 1 seberat 50 g
- 60 gram molase gula perang
- 1 sudu kecil pelembut doh
- 1 sudu besar serbuk penaik dua tindakan
- 11 g setiap 1 pek yis
- 30 gram biji labu hijau
- 30 gram biji labu putih
- 30 gram biji bunga matahari
- 30 gram badam
- 30 g biji bijan putih
- Sos karamel masin
- 50 g gula molase
- 75 gr air
- 100 gr serbuk putar
- 25 gram mentega
- 1/4 g garam himalaya
Cara membuat roti dengan madu dan sos karamel
- Masukkan semua ke dalam mesin roti kecuali garam dan minyak. Uli sehingga menjadi doh yang kasar. Masukkan marjerin dan garam. Kacau lagi sehingga mesin roti fleksibel berhenti.
- Apabila tukang roti berhenti menguli. Langkau masa audit. Tidak perlu menunggu sehingga mesin roti selesai menyemak masa. Teruskan membulatkan 30 g setiap biji. 3 masukkan 3 biji dalam setiap cawan 12 cm.
- Simpan dalam ketuhar untuk doh yang lembut atau tutup dengan kain lembap. Jika mahu doh cepat kembang, letak segelas air panas di bahagian bawah kuali.
- Selepas sejam atau apabila doh naik 2-3 kali ganda, isi dengan air, taburkan dengan kacang dan bijan. boleh terbakar. Panaskan ketuhar pada suhu 170°C selama 10 minit. Bakar roti selama 12-15 minit
- Apabila perang tamat. Keluarkan dari ketuhar dan biarkan ia sejuk. Jika anda inginkan permukaan kek yang licin dan cantik, sapukan dengan mentega atau mentega. Tutup dengan kain.
Bagaimana: Mudah bukan? Inilah cara membuat roti dengan madu dan sos karamel yang boleh anda buat di rumah. Saya harap anda dapati ia berguna. Selamat mencuba!