'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cakoi yang Lezat Sekali - Kuliner Viral

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cakoi yang Lezat Sekali

cakoi

Masih tercari-cari idea unik untuk resipi Cakoi ?, Cara-cara mudah untuk membuat Cakoi tahan terhadap kegagalan Beberapa orang di sekeliling kita hari ini melihat sekeliling, mungkin rakan mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon pintar untuk mencari maklumat imej bagi menambah ilmu. Jadi kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara penyediaan Cakoi, tidak susah atau mudah untuk berlapar. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak licin malah sedap. Walaupun koko yang baik sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi citarasa kita.

Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa kek, pertama berdasarkan jenis bahan, kemudian dengan pemilihan, pemprosesan dan persembahan bahan segar. Jika anda ingin membuat kek yang indah di suatu tempat, jangan risau, kerana jika anda tidak mengetahui tekniknya, hidangan ini boleh menjadi keseronokan yang istimewa. Ini diikuti dengan imej berkaitan Cakoi yang boleh anda gunakan sebagai pratonton.

Berikut adalah beberapa petua dan petua mudah untuk membuat chakoi. Anda boleh membuat koko dengan 10 jenis bahan dan 6 langkah kraf. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Kalau saya pernah cakap Kakoi, suami dan anak bujang patut cakap "Nak!" Ini kegemarannya. Keluarga saya suka makan koko dengan sos bawang putih atau kacang kisar yang telah dikupas. Mereka tidak suka digodam begitu kaya. Ham yang paling sedap untuk kami ialah ham yang dibuat oleh ibu saya. Resepi mak sendiri, walaupun kita cuba resepi mak untuk anak-anaknya, tetap tidak menepati "nilai" ahli lembaga pengarah. Terdapat ramai ahli lembaga di rumah kami yang menghargai hasil coklat yang kami hasilkan. LURUS

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat koko:

  1. 3 cawan serbuk roti (gunakan 1/2 sudu besar oat dan 1/2 sudu besar serbuk roti)
  2. 1 sudu teh garam
  3. 3 sudu teh serbuk penaik
  4. 3 sudu teh serbuk penaik
  5. 2 sudu kecil serbuk bawang putih
  6. 1 biji telur (saiz D - lebih kurang 30 g)
  7. 190-200 gram air pada suhu bilik
  8. 1/2 sudu teh yis segera
  9. 2 sudu besar minyak masak
  10. minyak goreng

Cara membuat kakoi

  1. Campurkan tepung, garam, serbuk penaik, baking soda dan serbuk bawang putih, gaul rata. (Maaf, gambar tiba-tiba hilang dari galeri telefon)
  2. Campurkan yis dengan air dan telur yang dipukul sedikit. Masukkan adunan tepung dan gaul rata.
  3. Masukkan satu sudu besar minyak masak dan gaul sehingga melekat di tangan dan tepung menjadi lembut. Sapukan satu sudu lagi minyak masak pada permukaan mangkuk dan tepung. Tutup tepung dengan pembungkus / tuala. Perap selama 6-12 jam / malam.
  4. Selepas 8 jam (malas nak tunggu lama sebab Cik Somi sibuk tanya koi masih siap ke?) Keluarkan tepung. Taburkan sedikit tepung dan tekan 2 manja (jangan dikisar), jadikan tidak terlalu tebal atau nipis (1 cm) kemudian potong memanjang. Biarkan ia perap selama 10-15 minit lagi. Tekan dengan lidi dalam satu kumpulan dan keluarkan tepung semula dan tutup tepung, kemudian tekan dengan lidi dalam kumpulan yang lain.
  5. Jika tepung terlalu panjang, boleh dibahagikan seperti dalam gambar. Panaskan minyak dan goreng coklat. Semasa menggoreng, perlahan-lahan tarik kedua-dua hujung chakoi ke dalam minyak panas.
  6. Bila dah kuning, terbalikkan kek. Angkat dan toskan minyak. Sedia untuk dihidangkan.

Adakah awak? sesuai? Inilah cara membuat chakoi yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga anda mempunyai ini berguna dan menyeronokkan!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.