Langkah Mudah untuk Menyiapkan Donut Kentang Anti Gagal
Mencari inspirasi untuk resipi hebat yang akan membantu anda mengelakkan masalah? Perangkaian telah menggunakan Internet sebagai contoh untuk memaparkan maklumat imej pada telefon bimbit. Posted kali ini, saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi ubi keledek yang boleh mengenyangkan lidah anda, supaya tidak susah malah senang. Jika rawatan salah, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan secara amnya tidak menyenangkan. Walaupun kek kentang yang lazat mesti mempunyai bau dan rasa yang membangkitkan selera.
Terdapat banyak perkara dari segi kualiti rasa kerepek, dari jenis bahan, dari pemilihan bahan yang paling segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat kentang goreng yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda tahu helah ini, hidangan ini boleh menjadi sangat lazat. Di bawah anda mempunyai imej yang berkaitan dengan kentang panggang yang boleh anda gunakan untuk memahami.
Saiz pelayan untuk membuat snek kentang ialah 12 butir x 40 g. Jadi pastikan dos itu mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Jom, kali ni kita cuba, jom buat sendiri kek ubi di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam menyihatkan badan. Anda boleh membuat kerepek menggunakan 15 bahan dan 19 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan.
Memasak, berapa kos untuk mencari rezeki? Donat yang disediakan ini juga bagus untuk perniagaan. Resipi dan petua di halaman Facebook Bagaimana rasanya? Setiap jenis tepung mempunyai tahap penyerapan cecair yang berbeza. Jadi cara untuk mencari kepekatan yang betul adalah ini: 1. Masukkan cecair secara beransur-ansur sehingga ia terlalu lembut dan terlalu keras untuk dibentuk. 2. Doh akan melekat sedikit pada tangan anda apabila anda mengendalikannya. Jika ia tidak melekat serta-merta, kurang cecair, jika ia sangat melekit, lebih cair. ✅ BAGAIMANA MENGETAHUI TAHAP AGIHAN UJIAN. Apabila doh ditekan dengan satu jari; Tidak stabil, doh kembali kepada bentuk asal tanpa kesan. Doh telah terbukti pulih dengan perlahan dan kembali kepada separuh daripada bentuk asal (bukan 100%). Sangat stabil. doh tidak lagi melantun dan cap jari kekal. ✅ Tips mengurangkan penyerapan minyak semasa menggoreng: 1. Buka penutup kepingan doh 10-15 minit sebelum digoreng supaya permukaan doh kering sedikit. Pastikan anda membuka panduan lengkap terlebih dahulu. 2. Putar sekali sahaja semasa menggoreng.
Bahan kaserol kentang dan perasa.
- Tujuan itu
- 150 gram tepung berprotein tinggi
- 50 g tepung gandum
- 4 gram yis
- 30 g gula tepung / minyak kastor
- 1 gram roti
- 10 g susu tepung
- 60 g kentang (direbus dan ditumbuk)
- titik b
- 1 biji kuning telur
- Bahagian C:
- 120 g susu steril sejuk yang dipanaskan (kami menambahnya secara beransur-ansur sehingga kepekatan doh yang dikehendaki dicapai)
- Artikel D:
- 30 g mentega / minyak
- 3 gram garam
Cara membuat snek kentang
- Masak kentang hingga empuk. pengisaran halus;
- Satukan semua bahan A. Gaul pada kelajuan rendah sehingga sebati pada kelajuan rendah.
- Masukkan kuning telur. Bagus.
- Masukkan susu sejuk secara beransur-ansur sehingga anda mendapat konsistensi yang betul dari doh yang akan melekat sedikit di tangan anda. (Tidak perlu menggunakan 240 ml susu).
- Masukkan minyak dan garam. Kacau lagi sehingga doh menjadi elastik, kira-kira 20 minit pada kelajuan tinggi.
- Bahagikan doh kepada 40 g bahagian, kemudian bulatkan doh (bulat).
- Taburkan tepung di atas permukaan kerja, leperkan doh dan taburkan sedikit tepung di atas permukaan doh. Tutup doh dengan kain atau plastik. Rehat selama 15 minit.
- Tekan untuk meratakan sedikit doh.
- Tekan menggunakan acuan donat/kaca atau acuan lain yang sesuai.
- Sapukan doh di atas kertas parchment kemudian goreng.
- Biarkan selama 40 minit atau sejam, atau sehingga doh mengembang dua kali ganda. (bergantung pada suhu setiap zon)
- Tekan doh dengan jari anda. Jika doh kembali kepada separuh asal, ia sedia untuk digoreng.
- Panaskan minyak sehingga doh betul-betul kembang.
- Goreng dalam minyak panas dengan api perlahan hingga kekuningan.
- sekali balik. Ambil dan tinggalkan.
- Taburkan gula halus atau kek seterusnya dengan coklat/icing dan topping.
- Nasihat penting. sila lihat di ruangan sejarah
- Petua untuk mesin roti. Masukkan semua bahan kecuali yis. Masukkan yis terakhir atau gunakan dos automatik. Jika yis ditambah terlalu cepat, ia akan mati akibat panas.
- Untuk menghias coklat ganache, klik di sini: https://cookpad.com/my/recipes/14613296-ch Chocolate-ganache-glaze White chocolate ganache: https://cookpad.com/my/recipes/14613542-white-chocolate - sayu ganache
Terima kasih kerana membaca resipi pasukan kami di sini. Kami berharap resipi kentang goreng di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan-rakan atau menjadikannya idea untuk menjual makanan. Saya harap anda mendapati ia berguna dan bergembira