'/> Resep Menemen version mudah, Sempurna - Kuliner Viral

Resep Menemen version mudah, Sempurna

Simpan versi ringan

Adakah anda sedang mencari idea untuk versi ringkas resipi minima yang lazat dan unik?, orang di sekeliling kita baru-baru ini mencari versi ringkas resipi minimum yang sangat lazat, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Ibu muda menggunakan internet di telefon bimbit sebagai idea untuk belajar tentang gambar. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial cara memasak Menemen Versi Mudah dengan cara yang mudah, tidaklah susah sangat tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Versi Minimen yang ringkas dan lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar kepada cara penyediaan dan penyajiannya, terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam kualiti versi Minimen biasa. Jangan risau jika anda ingin membuat versi mudah dari minim yang lazat di mana-mana sahaja, kerana selagi anda menguasai teknik ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah ialah imej versi mudah Menemen yang boleh anda gunakan sebagai contoh.

Bagi jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk pilihan mini yang mudah, itu adalah dua orang. Oleh itu, pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada anda dan orang tersayang.

Selain itu, versi mudah menemen dianggarkan mengambil masa kira-kira sejam untuk dimasak.

Berikut ialah beberapa kaedah mudah dan berguna yang boleh anda gunakan untuk mencipta versi mudah sedia untuk dibina Menemen. Anda boleh melengkapkan versi mudah Menemen dengan 8 elemen dan 8 peringkat penciptaan. Cara memasak hidangan.

Jika anda ingin mencuba resipi ayam belanda ini, anda boleh mencuba resipi mudah ini. Kenapa saya hanya bercakap? Saya menggunakan sos pasta Kimball sebagai asas.. oh well..

Bahan-bahan dan rempah-rempah untuk memasak minimum dalam versi mudah:

  1. Gunakan 1 botol Sos Pasta Kimball + 1/2 air dalam botol yang sama.
  2. 1 bungkus biskut atau roti monto
  3. 1 beban besar digulung
  4. 8 undi untuk putih
  5. 2 biji sosej julienne, dihiris nipis
  6. 1 lada benggala, potong dadu
  7. 1 bungkus daging lembu kisar
  8. 2 biji telur

Cara memasak Miniman versi mudah

  1. Goreng dahulu hirisan sosej dengan sedikit minyak dan goreng sehingga sosej garing. Berhati-hati supaya tidak terbakar!
  2. Selepas itu, masukkan semua jenis bawang. Jangan rebus bawang, jangan goreng sehingga naik bau, jangan terlalu kering.
  3. Masukkan cili manis dan masak seketika. Biar cili empuk sikit.
  4. Masukkan daging. Gaul rata kemudian masukkan Sos Spaghetti Kimble. Biarkan seketika hingga masak.
  5. Rasa manis, masam masin. Saya orang Sarawak jadi lidah saya dah biasa dengan benda manis. Jadi saya berikan sedikit gula. Tetapi anda perlu mengimbanginya sedikit, kerana rasa sos harus masam.
  6. Apabila anda selesai, pecahkan telur ke dalam sos. Hati-hati, kuning tidak akan mematahkan tuanku!
  7. Nah, ada dua cara untuk membuat biskut ini, sama ada goreng dalam atau toskan ke dalam mousse. Jadi saya terlalu lapar, saya malas nak buka periuk lagi, saya panaskan sekejap sahaja. Bila dah empuk, keluarkan dari oven dan letak atas pinggan.
  8. Pastikan telur masak. Selepas masak, tuangkan ke dalam pinggan. Ini telah menjadi versi yang lebih mudah. Selamat mencuba. susah bro.

sebagai? Bacaan mudah? Dengan cara ini anda akan mencipta versi mudah Menemen yang boleh anda masak di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.