Langkah Mudah untuk Menyiapkan Agar-agar Roti yang Lezat Sekali
Mencari idea tentang cara membuat jem roti yang unik dengan mudah? Sesetengah orang dalam komuniti kami sedang belajar cara membuat jem roti anti seruling, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada HP untuk melihat imej dan mendapatkan maklumat lanjut. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat roti agar-agar dalam beberapa langkah mudah iaitu pencuci mulut yang sememangnya kompleks dan senang dibuat. Dengan pemprosesan yang lemah, hasilnya akan menjadi rata dan tawar. Roti agar-agar yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh diuji oleh selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa roti agar-agar secara besar-besaran atau lebih kecil, daripada jenis bahan dan seterusnya pilihan bahan-bahan segar sehinggalah kepada cara penyediaan dan penyajiannya. . Jangan risau jika anda ingin membuat Agar Agar Roti yang lazat di rumah, asalkan anda tahu kaedahnya terlebih dahulu, hidangan ini boleh menjadi nikmat. Di bawah ialah imej rakan kongsi roti yang boleh anda gunakan sebagai pratonton.
Bilangan bahagian yang digunakan untuk menyediakan mulut agar-agar adalah 4-5 orang. Jadi pastikan perkhidmatan ini cukup baik untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak Agar Agar Roti dianggarkan sekitar 6 jam.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan berpatutan untuk menyediakan agar roti siap sedia. Anda boleh membuat roti agar-agar dengan 11 jenis bahan dan 6 langkah pemprosesan. Ini adalah peringkat-peringkat memasak.
Jour88 / 366/2020 / March / 28 Jour11 # 14harimencintaiku #cookpadworlddessert #cookpadmalaysia Ini kisah roti Guardian yang saya beli hari tu...hehehe 🤠tinggal 2 keping. Biasanya baki akhir adalah seperti berikut. Makan banyak. Guys, roti Guardian ni sangat berguna sepanjang tempoh PKP ni. Saya terfikir untuk melakukan ini selepas melihat video di Facebook. Saya tidak ingat ukuran dengan baik, tetapi kami melakukannya dengan baik. So jom kita mulakan projek Agar-Agar Roti ni haaa...😚
Bahan dan rempah yang digunakan untuk membuat Agar Agar Roti:
- 1 1/2 cawan air
- 1/2 beg serbuk gelatin
- 3 sudu besar gula
- 1 sudu besar mentega
- 1 sudu teh setiap pewarna makanan merah jambu, coklat dan hijau
- Elemen tanah:
- 2 keping roti
- 1/2 cawan susu rebus
- 1 biji telur
- 1 sudu besar susu
- 1 teh susu dengan esen vanila
Cara membuat roti dengan agar-agar
- Kisar bahan kisar hingga halus.
- Didihkan air, serbuk agar-agar dan gula dalam periuk. Gaul sebati.
- Masukkan bahan kisar, gaul rata. Masukkan mentega dan masak sehingga mendidih. Tutup api dan biarkan sejuk sedikit.
- Bahagikan kepada 3 bahagian. Simpan pewarna. Gaul sebati. Letak dalam borang.
- Masukkan ke dalam peti sejuk selama 3-4 jam. Sedia untuk dihidangkan. Semoga berjaya
- Saya juga menyertai peraduan SAJI 😊
kenapa? Bukankah itu mudah? Di sini kami menunjukkan kepada anda cara membuat agar-agar roti yang anda boleh buat di rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!