'/> Resep Roti Paung Terengganu, Sempurna - Kuliner Viral

Resep Roti Paung Terengganu, Sempurna

Terengganu Paung Roti

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk membuat resipi Paung Roti Terengganu yang sedap dan unik? Cara penyediaan Paung Roti Terengganu yang mudah kini sedang dicari oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan saya. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet untuk mendapatkan maklumat foto pada peranti mereka. dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara menghidangkan paung terengganu, cara membuat roti anti gagal supaya tidak susah dan senang. Dalam kes rawatan yang salah, hasilnya tidak memuaskan dan bahkan tidak menyenangkan. Sebaliknya, roti paung terengganu yang lazat harus berbau dan rasanya menyelerakan.

Terdapat banyak perkara yang serius menjejaskan kualiti rasa Roti Paung Terengganu, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat Roti Paung Terengganu yang lazat semasa dalam perjalanan kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan. Di bawah adalah gambar Roti Paung Terengganu yang boleh anda jadikan contoh.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat Roti Paung Terengganu ialah 4 hidangan. Jadi pastikan perkhidmatan ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Lebih-lebih lagi, dianggarkan masa membakar roti Paung Terengganu adalah sekitar 40 minit.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk membuat roti paung terengganu. Anda boleh membuat Roti Paung Terengganu dengan 8 bahan dan 7 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Resepi ni dari mak, selalu buat roti paung ni bila kami sekeluarga susah nak makan. Saya rindu ibu saya

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti Paung Terengganu:

  1. 1/2 kg tepung
  2. 1 Pakej Mauritius
  3. 2 sudu besar mentega
  4. 3 sudu besar susu pekat manis
  5. 5 sudu besar gula
  6. 1 cawan air suam
  7. 1/2 sudu teh garam
  8. 1 biji telur (dipukul)

Langkah Membuat Roti Paung Terengganu

  1. Bancuh Mauripan @ yis dengan air suam dan gula. Tutup dengan filem berpaut dan biarkan naik.
  2. Dalam mangkuk, satukan tepung, garam, susu, telur dan mentega. Gaul hingga sebati.
  3. Kemudian masukkan bahan cecair ke dalam adunan dan gaul rata. Campurkan semua bahan sehingga anda mendapat campuran homogen.
  4. Kemudian angkat dan gandakan doh. Selepas itu, masukkan semua marjerin ke dalam kuali.
  5. Ambil doh yang telah dikumpul tadi, uli dan biarkan ia naik. Canai dan balut acuan sehingga penuh. Filem sekali lagi dan biarkan doh mengembang.
  6. Akhir sekali bakar pada suhu 180 darjah selama 15 minit. sedia
  7. P/s: Selepas 15 minit, periksa keadaan ketuhar.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang dibentangkan oleh pasukan kami di halaman ini. Semoga hidangan Roti Paung Terengganu yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan menjadi inspirasi kepada anda yang ingin menjual barangan runcit. Banyak peluang!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.